Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna söker kommunikatör

Spårvagnsstäderna söker nu en kommunikatör som ansvarar för att sprida kännedom om organisationens verksamhet och budskap. Du kommer att arbeta på vårt kontor i centrala Stockholm i ett mycket nära samarbete med Spårvagnsstädernas samordnare.

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar i Sverige. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter.

Dina arbetsuppgifter

Målsättningen med ditt arbete är att bidra till att underlätta utbyggnaden av spårväg genom riktade kommunikationsinsatser.

I arbetet ingår att arbeta med:
- Påverkansstrategier
- Mediestrategi och mediebevakning
- Informationshantering på hemsida & presstjänst
- Spridning av information genom olika media
- Processleda arbete i en referensgrupp med andra kommunikatörer
- Bidra vid arrangemang av seminarium och konferenser
- Arbetsleda konsulter
- Verksamhetsplanering och uppföljning
- Budgetansvar

Dina kunskaper

Du bör fungera bra både som projektledare och processledare. I projektledarrollen är det viktigt att kunna skapa en tydlig målbild i komplexa frågeställningar, att vara noggrann, att ta initiativ och se till att idéer blir till konkret handling. I processledarrollen är det bra att kunna skapa en positiv stämning och gruppdynamik, att vara kommunikativ och lösningsinriktad. Eftersom kansliet är litet är det absolut nödvändigt att både kunna samarbeta och arbeta självständigt.

Dina erfarenheter

Du har minst fem års erfarenhet av att utveckla och driva kommunikationsarbete. Du har erfarenhet av arbete med opinionsbildning och samhällspåverkan. Erfarenhet av politiskt styrda respektive idéburna organisationer är meriterande.

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sänd CV och personligt brev till info@sparvagnsstaderna.se senast söndag 2 december 2012.
Frågor besvaras av Spårvagnsstädernas Samordnare Jens Forsmark 070- 568 06 48, info@sparvagnsstaderna.se

Välkommen med din ansökan!

Bilagor