Hoppa till huvudinnehåll
Spårvägsforums logotyp

Nu öppnar registreringen för Spårvägsforum 2021

Välkommen till vårens Spårvägsforum 2021!

For English info please click the language button in the upper right corner!

Nu börjar det bli dags för årets event inom spårvägssektorn. Eftersom världen fortfarande inte är som vanligt, så kommer arrangemanget att hållas helt online.

Programmet för konferensen är som vanligt brett, för att tilltala både dig som jobbar med daglig spårvägsdrift och dig som jobbar på beslutsfattarnivå och alla däremellan. 

 

Klara programpunkter (fler tillkommer)
– Välkommen till Lunds nya spårväg! - Tillsammans med Vy Buss gör vi ett virtuellt studiebesök längs spårvägen och besöker depån. 
– Very Light Rail - Ett utvecklingsprojekt I Coventry, Storbritannien som ska ta fram nya lätta spårfordon och spårinfrastruktur, vilket ska göra spårväg billigare och tillgängligt även för mindre städer. Nicola Small, Senior Programme Manager för projektet deltar. (ENG)
– Fler sätt att finansiera spårvägssatsningar - KFW, tyska investeringsbanken demonstrerar fler sätt att finansiera spårväg, bland annat genom ett case från Tyskland. (ENG)
– Upprustning av befintliga spårvagnar till batteridrift - Hitachi Rail har provat och berättar om sina erfarenheter från Florens, Italien (ENG)
– Internationell utblick - I år har vi nöjet att presentera den österrikiska staden Graz, som kommer berätta mer om sina nya linjer och framtidsplaner (ENG)
– Varför reser vi som vi gör? Att förstå vad som ligger bakom de beslut som varje resenär tar är viktigt inte bara för spårvägsplanering, utan för all kollektivtrafikplanering. Camilla Struckmann, kommunikationsdirektör på danska Movia kommer att berätta om den forskning som ligger till grund till mycket av Movias planeringsarbete. Vi kommer även få inblick i forskningen till vad som driver på återgången till det normala post covid. (ENG)

 

Fler programpunkter tillkommer!

 

>> Anmäl dig på denna länk

 

Sista anmälningsdag är den 24:e maj.

Välkommen till Spårvägsforum online den 27-28:e maj!

 

Praktisk information
Konferensen äger rum i två halvdagar, 27:e maj 13-16 samt 28:e maj 9-12. Priset för deltagande under dessa två dagar är 1950 kr. 

Anmälan till konferensen är bindande - men du kan fritt byta deltagare fram till konferensstart. Meddela detta till kansliet.

Observera att Spårvagnsstäderna är en ideell förening och därför tillkommer ej moms på deltagaravgiften.

Arrangemanget är öppet för alla, så ta chansen att se vad Spårvagnsstäderna gör. Observera att det utgår anmälningsavgift. Är du student kan vi erbjuda gratis deltagande, maila kansliet.

 

Corona och vi
Nej, det visade sig inte vara möjligt att genomföra ett fysiskt möte under dessa dagar. Vi kommer därför att köra enbart online, och hoppas kunna återkomma med fysiska möten i november på en specialutgåva av Spårvägsforum.


Dina personuppgifter
Vi hanterar dina personuppgifter på så ansvarsfullt sätt som vi kan. Vi sparar de uppgifter vi behöver för fakturering och vår årliga verksamhetsredovisning. Övriga uppgifter raderas efter konferens slut.