Hoppa till huvudinnehåll
Lidingöbanan vid Ropsten

Välkommen till Spårvägsforum 11-12:e november 2021

Den 11-12:e november är det dags för en fysiskt utgåva av Spårvägsforum. Vi kommer träffas i Stockholm i spårvägsnära miljö för att nätverka och lära oss mer om vad som är nytt i sektorn. Naturligtvis kommer vi äta middag ihop. 

Programmet är under upparbetning, men kommer innehålla studiebesök, internationella utblickar och intressanta diskussioner.

Konferensen pågår under två halvdagar, från torsdag lunch till fredag lunch. Antalet platser är begränsat.

>> Du kan boka redan nu genom att klicka här!

 

Agenda (preliminär)

Torsdag 11:e november - huvudsakligen på svenska
- Studiebesök utmed Lidingöbanan - så utvecklar Lidingöbanan närområdet
- Framtidens spårvägar i Stockholm
- Panelsamtal om Spårväg City - vad händer nu?
- Automatbanor - en möjlig väg framåt - Lundell Arkitekter
- Nätverksmiddag

Fredag 12:e november - huvudsakligen på engelska
- Internationell utblick (på engelska)
- Nya spårvagnar i Helsingfors - Skoda Transtech (på engelska)
- Hur påverkar artificiell intelligens framtidens spårvägar (på engelska)
- Presentation av aktuellt projekt - Systra (på engelska)

 

Utställarplatser

Om ditt företag eller organisation är sugna på att visa upp era produkter eller verksamhet finns det utställarplatser att boka. I dessa paket ingår utöver själva utställningsytan även deltagaravgift för en person. Om ni vill boka till extra personer går det utmärkt att göra i vanliga anmälningsflödet. Utställningsytan är i anslutning till fikaytan och ger därför en naturlig yta för er att möta deltagarna. Antalet utställningsytor är begränsade och går att boka i bokningsdialogen. 

Boende

För boende rekommenderar vi Scandic Foresta. Det ligger inom räckhåll för Lidingöbanan så att du lätt kan ta dig till och från konferensen. Nätverksmiddagen kommer att äga rum på Foresta. För den som önskar bo i centrala Stockholm finns det bra kommunikationer mellan Lidingö och Stockholm.

>> Läs mer om hotellet här

Konferenslokal 

Konferensen kommer att äga rum i spårvägsnära miljö i Aga-depån på Lidingö. Det kommer att köras en spårvagn som kör direkt till konferenslokalen vid konferensens början, och efter att den är slut. Önskar du inte åka med specialtransporten, så kan du istället resa med ordinarie trafik som stannar bara en ytterst kort promenad från konferenslokalen. 

Pandemisäkerhet

Naturligtvis följer vi de direktiv som kommer från Folkhälsomyndigheten, och vi uppmuntrar er deltagare att göra samma sak. Vi är övertygade om att vi kan genomföra konferensen på ett smittsäkert vis, genom att exempelvis möblera med avstånd, ha bestämda platser och uppmuntra användandet av munskydd och handsprit. Om det skulle vara så att arrangemang än en gång förbjuds, gör vi vårt bästa för att gå över till ett virtuellt arrangemang.