Hoppa till huvudinnehåll
Spårvagn från Lyon

Studieresa till Frankrike 22-24/26 maj 2023

Studiebesök till Frankrike 22-24/26 maj 2023

 

Vällkommen till årets studieresa som är ett samarrangemang mellan Spårvagnsstäderna, NLRA och Letbaner.DK. 

Agendan är nu satt för vårt besök i Frankrike, och vi kommer att besöka fyra olika spårvägssystem i Frankrike som alla har en erfarenheter att ta del av och ta med sig hem igen till respektive organisation. Vi kommer att besöka två olika linjer i Paris, samt Lyon och Tours. 

Alla städerna har olika karaktär, och även om Paris är en stor stad är respektive spårvägslinje förhållandevis kort och ofta inte sammabunden med resten av spårvägsnätet, vilket gör att även deltagare från andra förhållanden har något att hämta. 

Resan pågår den 22-26:e maj, men den som vill kan välja att delta enbart 22-24:e och kommer då hinna se en spårväg i Paris och antingen Lyon eller Tours. 

Program:

Dag 1 - Måndag 22:a maj - Ankomst till Paris när det passar. För de som anländer tidigt planerar vi någon form av program som antingen är självguidat eller i grupp. 

Dag 2 - Tisdag 23:e maj - Dagstur till Lyon med tåg.

Dag 3 - Onsdag 24:e maj - Första besöket i Paris. De som vill åka hem denna dag kan planera för en sen eftermiddagsavgång.

Dag 4 - Torsdag 25:e maj - Dagstur till Tours med tåg. 

Dag 5 - Fredag 26:e maj - Andra besöket vid Paris spårväg. De som vill åka hem denna eftermiddag kan planera för en sen eftermiddagsavgång.  

Pris för dig som vill vara med 22-24:e maj (halva resan) är 17 900 SEK per person
Pris för dig som vill vara med 22-26:e maj (hela resan) är 21 500 SEK per person.

I priset ingår frukost, lunch och flertalet middagar, hotell, alla transporter, inträden och studiebesök. Resa till och från starten ingår inte. Extranätter på hotell kan tillmötesgå på förfrågan och faktureras.

Registrering är bindande. Du kan byta ut deltagare, men tänk på att extra kostnader kan tillkomma i form av avgifter för namnändringar på tågbiljetter. Resan kan betalas via faktura eller  kreditkort i bokningsdialogen, men om du väljer att betala via faktura så tänk på att fakturan ska vara betald i förskott. För att delta på resan behöver du eller din arbetsgivare vara medlemmar i antingen Spårvagnsstäderna, Letbaner.DK eller NLRA.

Eftersom Spårvagnsstäderna inte är en resebyrå är det deltagarens eget ansvar att ha försäkringsskydd för resan som täcker oförutsedda händelser. 

Anmälan kan ske genom att maila info@sparvagnsstaderna.se. 

Välkommen!